måndag 12 april 2010

Hallonbladste

Har beställt hallonbladste som kommer på posten snart. Har läst lite om det på nätet, finns många positiva men också negativa kommentarer om det. Någon som har erfarenhet?
"Hallonblad innehåller oxytocin. I kroppen tillverkas oxytocin av hypofysen som ett avslappnande och rogivande ämne. Inom sjuklvården används det bl. a. för att starta förlossningsarbetet. Vid ett avkok blir sällan så påtagliga effekter, som att omgående dra igång en förlossning. Men barnmorskor har i alla tider rekommenderat hallonbladste i graviditetens sista fas, för att förbereda kroppen på födseln och för att allt detta ska fungera stärkt och smidigare. För att den gravida inte ska riskera ett för tidigt förlossningsarbete ska produkten inte tas förrän vecka 35"

2 kommentarer:

Nilla K sa...

Har ingen erfarenhet ur graviditetssynvinkel. Har faktiskt aldrig ens hört talas om den effekten... Men det smakar bra! Har iofs inte smakat köpt, vi gör eget. Torkade hallonblad förra sommaren som vi blandar med vanligt svart te. Älskar hemmagjorda saker av alla slag!

Sara sa...

Jag har testat de. Men på mig hände de inte nått. För ja ville att förlossningen skulle starta men de gjorde den inte:-)