tisdag 8 juni 2010

vardagsrecept!

Är så fruktansvärt trött på våra matvanor.. Vi äter alltid samma vecka ut och vecka in.. korvstroganoff, köttfärssås.. samma rätter..

Nu ska jag börja skriva ut recept från nätet och göra en egen receptbok att ha i köket.. Vill gärna få in era favoritrecept på mat ni lagar på vardagarna.. det enkla men goda. Skriv en kommentar eller maila till mig evelynfryden@hotmail.com. Vore urgulligt.

Mitt enkla men goda vardagsmatrecept är..
Baconröra.
2pkt bacon
1 cremefraice chili paprika
1 vanlig cremefraice
1 purjolök
1 burk champinjoner

Stek bacon, purjolök och champinjoner. Häll sedan i cremefraicen och låt allt puttra ihop några minuter. Servera med pasta :)
Tror tom Olle är trött på våra maträtter..

4 kommentarer:

Björn sa...

Jag får rekommendera ugnspannkaka med keso och sylt. Lätt och snabbt och inte en massa passande vid spisen.

miadeluxe sa...

något vi äter mycke är:
cream fresh tomat & saffran koka upp den å häll i lite kyckling å värm upp detta serveras med potatis eller pasta... *smaskens*

Nilla K sa...

Vi äter ofta pitabröd hemma. Det käcka är att det är så lätt att variera. Man kan ha köttfärs, vanlig eller taco, och kyckling är jättegott. Och grönsaker så klart, det man har hemma. Sen kan man säkert vara mer kreativ och ha nån tonfiskröra eller så. Annars äter vi ofta kyckling eller lax med wokade grönsaker. Anders brukar göra goda "röror" med pasta, kött, lök, svamp och creme fraiche.

Emelie sa...

Åh, min favoriträtt som görs ca 1 gång i veckan är nästan samma som Mias. Man steker kycklingbitar från filéer och hackad lök, tar i en burk creme fraiche med saffran och tomat, låter det puttra, sedan slänger man i svarta oliver och skivade soltorkade tomater. Låter det puttra en stund. Brukar ha spaghetti till. SUPERGOTT!