måndag 21 juni 2010

hallå

haha tänkte börja detta inlägg med att fråga vart alla kommentarer är? Men jag ångrade mig! Trodde faktiskt att amningsinlägget skulle få folk att kommentera.. Det är ju verkligen känsligt det här med amning.. Åh gud! ni behöver inte strunta i och skriva om ni tycker jag är dum som känner såhär.. Jag hoppas känslan går över snart, skulle jag sluta med amningen så vet jag att jag kommer ångra mig senare i livet..

Just nu är jag bara så trött och en Egoist Javisst.

4 kommentarer:

miadeluxe sa...

jag kan kommentera.. men ja tror redan du vet min åsikt om ammning... ja anser att de är skönare med friheten och möjligheten för barnet å även knyta kontakt med pappan genom ersättning...tobbe älskade att han oxå hade möjligheten till den närheten som de blir när man matar ett barn...de första veckorna är de ju bra om barnet får i sig lite mjölk från dig så hon får skyddet men sedan kna man övergå till ersättning, å då vet man ju att de får i sig tillräkligt oxå.. men du kan ju växla lite.... ja vet att du väljer de som känns bäst för dig... massa kramar vännen!

Karro sa...

Jag kan svara på det när jag fått vårat lilla knyte, men du ska självklart göra det som passar dig/er bäst och vad som känns bra för dig. Ha en underbar dag och njut av solen!!!
Kramar från Karro

Elinor sa...

Eve, jag har varit tvärt om, jag har njutit av att kunna amma och den närhet det skapar.. Även om jag också känt av att det kan bli för mycket ibland med någon så nära inpå.
Gör som DU känner, DU ska ju orka vara mamma!!
Synd att det här med amningen är så laddat, när var och en borde få höra dom den vill!

Nilla K sa...

Hej! Har inte haft tillgång till dator på ett tag, men jag kan ju kommentera nu... Tyckte det passade eftersom jag har en avvikande åsikt. Det kanske beror på att amningen fungerade bra för mig, men jag tycker att det är det bästa alternativet. Kanske inte alltid mest praktiskt, men jag är övertygad om att det är det bästa alternativet för barnet. Förutsatt att det finns tillräckligt, men det gör det faktiskt oftast. Jag tror också att de får i sig tillräckligt med mat. Självklart finns det undantag, men nu generaliserar jag. Visst kan man känna sig uppbunden ibland (eller ofta), men jag tror ändå att det är värt det. Jag har svårt att tro att det skulle räcka med några veckor för att få ut alla positiva effekter av mjölken, är det verkligen så? Jag är medveten om att min åsikt inte är lika populär eftersom den inte står för mammans val, men jag tror som sagt att det är bäst för barnet. Så om det funkar med amningen så tycker jag att du ska fortsätta så länge du kan. Det tror jag att du vinner på i längden.